close
חזור
תכנים
שו"ת ברשת
מוצרים
תיבות דואר
הרשמה/ התחברות

החרקים ששומרים על הירקות שלכם

מערכת שורשי שבט, תשעג21/01/2013

הפשפש הטורף 'אוריוס' שומר על הפלפלים שלכם נקיים מחומרי הדברה וממזיקים

תגיות:
פשפש אוריוס
צילום: יח"צ

האגודה החקלאית 'יופי של ירקות' עין-יהב, היא יצרנית הירקות הגדולה ביותר בארץ,. המבססת את תהליך יצור הירקות על שיטות המפחיתות את השימוש בחומרי הדברה לרמה מינימאלית הנמוכה מכל תקן עולמי וזאת על ידי שילוב של בדיקות מעבדה והדברה ביולוגית באמצעות חרקים טורפים.

לדברי דניאל לב, מנכ"ל יופי של ירקות, להגנה על גידולי הירקות החקלאים משתמשים בקוקטייל של ארבעה מיני חרקים טורפים הניזונים מהחרקים הצמחוניים. הטורפים מפוזרים בשטחי הגידול לאורך כל העונה וצדים את הצמחוניים שמזיקים לתוצרת.

הקוקטייל מורכב מהפשפש הטורף 'אוריוס', ששומר על הירקות מפני המזיק תריפס.

האקרית הטורפת 'סבירסקי', שאוכלת את כנימות עש ואת ביציהן.

אקרית הטורפת פרסימיליס, אוכלת אקריות אדומות צמחוניות ומזיקות.

וצרעות טפיליות, שהורגת את רימות העלה.

החרקים הטובים לא פוגעים בירקות מאחר והם אינם מעוניינים בו עצמו. הירקות נשטפים היטב טרם השיווק, כחלק מבקרת האיכות של עין יהב כדי לוודא שאף חרק לא תפס טרמפ על ירק.

לב מוסיף שההדברה הביולוגית משולבת עם פיקוח של שרותי מעבדה. חברת "דרך המעבדה" דוגמת ירקות מהשדות לכול אורך תהליך הגידול וטרם מועד השיווק, כדי לפקח שהם אינם מכילים חלקיקי ריסוס או חיידקים. הציוד החדיש מאפשר זיהוי של מאות חומרי הדברה שונים בבדיקה אחת, עם יכולות איתור של שארית חלקיק כימי אחד החבוי בתוך אלף מיליארד(טריליון) חלקיקי הירק האחרים.

הירקות מעין יהב אינם נקטפים לשיווק ללא אישור מהמעבדה. לאחר הקטיף הירקות מועברים במסלול בקרת האיכות כשכל ירק צריך לעבור בדיקה של שלוש פרמטרים לצורך מיון ייעודו לשוק הפרטי או לתעשיית המזון. למשל חציל שקיבל שריטה הפוגעת במראהו אינו מתאים לצרכן הפרטי אך טוב מאוד לתעשיה.

הוסף תגובה
שם השולח
תוכן ההודעה